Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

PED - Literatuuronderzoek (zoek)tips en tutorials: Inspiratie

Ondersteuning bij literatuuronderzoek voor HAN pedagogiek studenten, door de HAN studiecentra

Kennisbank Pedagogiek

Op de Kennisbank Pedagogiek vind je een overzicht van de verschillende thema’s die worden aangeboden gedurende jouw pedagogiek opleiding. Met bijbehorende informatiebronnen zoals boeken, kennisclips en artikelen. 

 

Libguide: Jeugd

Themagids Jeugd met informatie rond de thema's opvoeden en opgroeien + wet- en regelgeving + jeugdhulpverlening

Lectoraten

In het expertisecentrum Jeugd van Hogeschool Leiden wordt door diverse lectoraten kennis ontwikkeld om te begrijpen wat kinderen en jongeren nodig hebben voor hun ontwikkeling. 

Het Lectoraat Werkzame Factoren in de Jeugd- en Opvoedhulp van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werkt aan het bevorderen van de effectiviteit van het professioneel handelen in de jeugd- en opvoedhulp. En richt zich daarbij vooral op praktijkonderzoek naar samenwerkingsvraagstukken. 

Dynamics of Youth

Onderzoekers uit alle faculteiten van de Universiteit Utrecht bundelen hun expertise. Op zoek naar nieuwe inzichten over de vele factoren die de ontwikkeling van een kind beinvloeden. Met maatschappelijke vraagstukken als inspiratie, zoeken zij samen antwoorden op cruciale vragen voor toekomstige generaties. 

Podcasts

Emotionele problemen zoals depressie en agressie ontwikkelen zich vaak in de puberteit. Deze podcast van de Universiteit Leiden gaat over de vraag of de ontwikkeling van de hersenen hierin een rol kan spelen?

Universiteit Leiden heeft tevens een Podcastserie Interculturele Pedagogiek

Vimeo - Kleine stapjes, grote sprong

“Kleine stapjes, grote sprong” is een Nederlandse film over ‘early intervention’ gemaakt in opdracht van de Stichting Downsyndroom (SDS).