Skip to Main Content

Social Work jaar 1 - zoeken en vinden van betrouwbare literatuur: Introductie & leerdoelen

Welkom!

Het zoeken en vinden van betrouwbare literatuur: hoe doe je dat en waarom is het eigenlijk belangrijk? Het is belangrijk omdat jij gebruik mag maken van de kennis van anderen. Er is zoveel geschreven over Social Work: methodieken, theorieën, kortom vakkennis waar jij op mag en moet bouwen. En dat ga je allemaal (kritisch) onderzoeken. En gebruiken in je verslagen. Dat noemen we literatuuronderzoek. Literatuuronderzoek is een belangrijk onderdeel van je onderzoeksvaardigheid en loopt als een rode draad door je vierjarige HBO-studie.

Weten hoe je moet zoeken, waar je moet zoeken en hoe je de gevonden bronnen inzet: dat maakt allemaal onderdeel uit van jouw leerproces om een allround professional te worden. In deze LibGuide vind je de basis die je nodig hebt om goed literatuuronderzoek te doen. Je krijgt toegang tot wetenschappelijke literatuur, leert hoe je slim zoekt met behulp van zoekmachines én in databanken, en hoe je structuur aanbrengt in het hele proces.

Dit leer je

Dit zijn je leerdoelen:

1. je ontdekt de kracht van de bibliotheek en website

2. je kunt relevante en betrouwbare literatuur herkennen, filteren en toepassen

3. je verdiept je in zoekmachines en databanken


Daarom zijn dit de hoofdthema's van de les:


En is dit is het einddoel:

Literatuuronderzoek doen is op HBO-niveau is voor jou geen enkel probleem meer!een informatievaardige student die weet welke literatuur HBO-waardig is!

Opbouw van deze les

Inleiding & startopdracht     10 minuten

Theorie & opdrachten          40 minuten

Bibliotheekopdracht             30 minuten

Tip

► Zet de link van de website en deze LibGuide bij je favorieten, wel zo makkelijk en snel! Weet je niet hoe dat moet? Kijk dan even snel bij:

uitleg favorieten in Edge

uitleg bookmarks in Chrome

Studiecentra - Introductie algemeen