Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Research Drive - HAN: Gebruiker uitnodigen

Introductie

Om het delen van mappen en bestanden mogelijk te maken, moet de gebruiker eerst uitgenodigd worden. 

  • Uitnodiging versturen
  • Uitnodiging ontvangen

Research Drive biedt verschillende opties voor het delen van mappen en bestanden. Deze informatie is te vinden op de volgende pagina's:

Uitnodiging versturen

Alle gebruikers hebben de mogelijkheid om een andere gebruiker uit te nodigen. Om een gebruiker uit te nodigen volg je de volgende stappen:
1. Ga via 'Menu' naar 'Dashboard'.

2. Klik op 'Toestaan' (de applicatie 'Dashboard' heeft toestemming nodig).
3. Ga naar het tabblad 'Gebruikersaccounts', klik op 'Gebruiker uitnodigen' en vul zijn/haar gegevens in.

Mocht je meerdere gebruikers tegelijk willen uitnodigen, dan selecteer je via 'Meerdere Gebruikers uitnodigen' een .txt of .csv-bestand die je van te voren hebt gemaakt. Een csv-bestand kan met Microsoft Excel gecreëerd worden. Een voorbeeld van de inhoud van zo'n bestand:
 
4. De gebruiker ontvangt per mail een uitnodiging vanuit Research Drive.
Let op: externen (buiten de HAN) die uitgenodigd worden, moeten (vanuit de mail die ze ontvangen) altijd voor een lokaal account kiezen. Dit geldt dus ook voor gebruikers van andere hogescholen/universiteiten die normaal gesproken met SURFconext inloggen.
Als een gebruiker van een andere hogeschool/universiteit al een Research Drive account heeft, kun je hem/haar ook uitnodigen via zijn/haar Federated Cloud ID. Hoe doe je dat? Dat is te lezen bij: Delen met Research Drive-gebruiker andere instantie

Uitnodiging ontvangen

Je hebt, vanuit Research Drive, per mail een uitnodiging ontvangen om een account aan te maken.

1. Klik in de mail op 'Maak uw Research Drive account aan'.
2. Je ziet het volgende scherm:


- Ben je werkzaam bij de HAN? Kies dan voor 'use surfconext'. Je kunt vervolgens inloggen met jouw HAN-account.
- Ben je werkzaam bij een andere organisatie? Kies dan voor 'set password'.
Let op: kies ook voor 'set password' als je verbonden bent aan een andere hogeschool/universiteit waarbij je normaal gesproken inlogt via Surfconext.
Een uitzondering hierop: ben je een verbonden aan een andere hogeschool/universiteit en heb je al een Research Drive account? Geef dit dan aan bij de HAN contactpersoon die jou heeft uitgenodigd. Hij/zij kan jou via jouw Federated Cloud ID toevoegen aan een project. Hoe werkt dit? Dat is te lezen bij: Delen met Research Drive-gebruiker andere instantie.

Na acceptatie van de nieuwe uitnodiging (verschijnt in Research Drive zelf), is het project zichtbaar in de Research Drive-omgeving van jouw eigen organisatie.
3. Na het kiezen voor 'set password' ontvang je een mail met de bevestiging dat het account is aangemaakt en een mail met het wachtwoord om in te loggen. Wijzig dit wachtwoord direct na de eerste keer inloggen.