Skip to Main Content

PubMed: Citeren en exporteren

E-learning

Citeren en exporteren

In PubMed is het mogelijk om direct de APA-bron van een tijdschriftartikel te genereren. Daarnaast is het mogelijk om titelbeschrijvingen naar een referentiemanager te exporteren. Op deze pagina is hier meer informatie over te vinden.

APA-bron in PubMed

Het is mogelijk om in PubMed direct de APA-bron van een tijdschriftartikel te genereren. Deze is te vinden via de knop cite links onder de titelbeschrijving van een artikel (zie afbeelding).

 

Let op! Check altijd of de gepresenteerde APA-bron overeenkomt met de Nederlandse APA-richtlijnen. Deze richtlijnen vind je op de website van de HAN Studiecentra.

Van PubMed naar een referentiemanager

Een referentiemanager is een handige tool om artikelen uit verschillende databanken in te verzamelen. Er zijn verschillende referentiemanagers beschikbaar, zoals RefWorks, Endnote, Zotero of Mendeley. De HAN heeft een abonnement op EndNote, hier kun je een account aanmaken met het HAN-account. Zotero en Mendeley zijn gratis.

Via cite, een blauwe knop direct links onder de titelbeschrijving, is het mogelijk om te kiezen voor download .nbib. Deze optie is te vinden onder de citatie. Hiermee is het mogelijk om een artikel van PubMed naar RefWorks te exporteren.

RefWorks

RefWorks biedt veel mogelijkheden om referenties uit catalogi, databanken en websites te importeren. Vaak is dit zeer simpel, soms wat ingewikkelder.

 

In onderstaand pdf-bestand is uitleg te vinden over de aanbevolen werkwijze voor PubMed.

RefWorks-account maken

EndNote (1:51 min.)