De links hieronder geven je toegang tot een aantal publicaties waarin op landelijk niveau leerplannen en profielen worden omschreven.
Movisie is een landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelt Movisie kennis over wat echt goed werkt en past die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. En het realiseren van een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie. Ervaringsdeskundigheid is 1 van de vele thema's van Movisie en op de website vind je o.a. handreikingen, nieuwsberichten, rapporten, etc. over dit onderwerp.
KLIK OP DE AFBEELDING voor rechtstreekse toegang tot de website.
Het Trimbos-instituut is een onafhankelijke kennisinstituut voor middelengebruik (alcohol, tabak, drugs) en mentale gezondheid. Trimbos signaleert, onderzoekt en ontwikkelt toepasbare interventies met extra aandacht voor groepen kwetsbare mensen. HEE staat voor herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid. Dit onderdeel op de Trimbos-website geeft je toegang tot kennis over deze onderwerpen o.a. in online publicaties en handreikingen.
KLIK OP DE AFBEELDING voor rechtstreekse toegang tot de HEE-website.
De Vereniging van Ervaringsdeskundigen (VvEd) geeft een stem aan ervaringsdeskundigen in zorg en welzijn. Speerpunt is de erkenning van het beroep van ervaringsdeskundige. De vereniging werkt aan de ontwikkeling, kwaliteitsbewaking, professionalisering en profilering van het ervaringsdeskundige beroep en behartigt de belangen van haar leden. Daarnaast biedt de VVED ontmoeting, kennisuitwisseling, intervisie en supervisie en stimuleert wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek.
KLIK OP DE AFBEELDING voor rechtstreekse toegang tot de website.
Dit is een stukje van de missie van de LFB: wij geloven dat je mensen met een verstandelijke beperking het best kunt helpen door het inzetten van ervaringsdeskundigheid. Een ervaringsdeskundige is iemand die ervaring heeft in de zorg en over deze ervaring kan vertellen. Die duidelijk kan maken wat voor mensen met een beperking belangrijk is. Ervaringsdeskundigen kunnen ook anderen leren om hun eigen kracht te ontdekken en in te zetten. Dit noemen wij het ‘dóór en vóór’-principe.
KLIK OP DE AFBEELDING voor rechtstreekse toegang tot de website.