Skip to Main Content

Ervaringsdeskundigheid: Onderzoek

Wetenschappelijke artikelen

Er wordt veel onderzoek gedaan naar ervaringsdeskundigheid. De publicaties daarover kun je o.a. opzoeken in Google Scholar en HANQuest. Om je daarvan een indruk te geven kun je de link aanklikken. En is er 1 artikel uitgelicht dat je kunt lezen door op de afbeelding te klikken.

Leestip

Tekst op de achterflap

Op de achterkant van dit boek staat de volgende samenvatting:

 

Ervaringskennis wordt opgedaan door praktische ervaring in concrete situaties, zoals werken in de zorg. Ervaringskennis is een belangrijke bron voor overleven, voor levenskunst, voor probleem oplossen. Maar wat is dat voor kennis? Waarin onderscheid ervaringskennis zich van andere kennis en van nonens? Hoe is de verhouding tot wetenschappelijke kennis? In Ervaren en Werken gaat de aandacht uit naar praktijkprojecten waarin wetenschappelijke kennis en praktische kennis naast elkaar staan en elkaar beinvloeden. 

 

Essays van : Stuart Blume, Wilma Boevink, Sjaak van der Geest, Jenny Goldschmidt, Piet Houben, Harrie van Haaster, Douwe van Houten, Jet Isarin, Hans Kroon, Annemarie Mol, Arie Rip, Martha Vahl en Gerard de Zeeuw.


  • ISBN 9789062244652 
  • december 2005 
  • 192 pagina's