Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Module Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW): Praktijkgericht onderzoek algemeen

LibGuide over het doen van praktijkgericht onderzoek, behorende bij de HAN opleidingsoverstijgende module PZW

Welkom!

Welkom op de LibGuide Praktijkinnovatie in Zorg en Welzijn. In deze LibGuide vind je informatie over het opzetten en uitvoeren van een praktijkonderzoek.

Elk project vraagt om een eigen aanpak. Het studiecentrum van de HAN helpt jou hierbij, o.a. door (online) studieboeken aan te bieden over het doen van onderzoek. Hierdoor kun je op ieder moment de theorie zoals die wordt aangeboden in deze LibGuide verder uitdiepen en verhelderen. Door meerdere bronnen te gebruiken krijg je meer zicht op de diverse mogelijkheden om een praktijkvraagstuk te beantwoorden. (Online) boeken zoek je op in de HAN Catalogus of in HANQuest.  

Heb je vragen of heb je ondersteuning nodig bij het zoeken naar de juiste informatie? Maak dan een afspraak met een van de informatiespecialisten van het studiecentrum. Je vindt de contactgegevens onder het tabblad contact in deze LibGuide. 

We raden je aan te starten met het lezen van hoofdstuk 1 en 2 uit het boek 'Ontwerpen voor zorg en welzijn' (Van ’t Veer et al., 2020), waarin de onderdelen omtrent het opzetten van een praktijkonderzoek staan beschreven. (De studiecentra hebben meerdere digitale- én fysieke versies van dit boek.)

Lees de paragrafen:

1.2 De zorg- en welzijnssector in verandering
1.4 De meerwaarde van mensgericht ontwerpen
2.2 Frame en reframe het probleem
2.4 De mens centraal
2.5 Waardeer en stimuleer creativiteit
2.7 Oog voor de bredere context

Veel succes met het opzetten en uitvoeren van jouw praktijkgericht onderzoek!

E-books over onderzoek

In HANQuest staan ruim 300 online boeken over onderzoek tot jouw beschikking! Klik op de link om dit overzicht te bekijken.

Hiernaast vind je een relevante selectie uit dit grote aanbod.

Ethische Commissie en de Gedragscode

Bekijk onderstaande kennisclips over integer onderzoek doen via de website van de Ethische Commissie

E-books over onderzoek (klik op de afbeelding)

Kennisclip over privacy, AVG en toestemmingsverklaring