Skip to Main Content

Module Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW): Praktijkgericht onderzoek algemeen

LibGuide over het doen van praktijkgericht onderzoek, behorende bij de HAN opleidingsoverstijgende module PZW

Welkom!

Welkom op de LibGuide Praktijkinnovatie in Zorg en Welzijn. In deze LibGuide vind je informatie over het opzetten en uitvoeren van een praktijkonderzoek.

Elk project vraagt om een eigen aanpak. Het studiecentrum van de HAN helpt jou hierbij, o.a. door (online) studieboeken aan te bieden over het doen van onderzoek. Hierdoor kun je op ieder moment de theorie zoals die wordt aangeboden in deze LibGuide verder uitdiepen en verhelderen. Door meerdere bronnen te gebruiken krijg je meer zicht op de diverse mogelijkheden om een praktijkvraagstuk te beantwoorden. (Online) boeken zoek je op in de HAN Catalogus of in HANQuest.  

Heb je vragen of heb je ondersteuning nodig bij het zoeken naar de juiste informatie? Maak dan een afspraak met een van de informatiespecialisten van het studiecentrum. Je vindt de contactgegevens onder het tabblad contact in deze LibGuide. 

We raden je aan te starten met het lezen van hoofdstuk 1 en 2 uit het boek ‘Praktijkonderzoek in zorg en welzijn’ (Van der Donk & van Lanen, 2019) en paragraaf 1.2 en 1.4 uit het boek 'Ontwerpen voor zorg en welzijn' (Van ’t Veer et al., 2020). Hierin worden de onderdelen omtrent het opzetten van een praktijkonderzoek beschreven.

Veel succes met het opzetten en uitvoeren van jouw praktijkgericht onderzoek!

E-books over onderzoek

In HANQuest staan ruim 300 online boeken over onderzoek tot jouw beschikking! Klik op de link om dit overzicht te bekijken.

Hiernaast vind je een relevante selectie uit dit grote aanbod.

E-books over onderzoek (klik op de afbeelding)