Waarom deze literatuurgids?
Aandacht voor het thema armoede bevindt zich op veel niveaus, waaronder onderwijs en onderzoek. Hogescholen met sociale opleidingen integreren het thema in hun onderwijseenheden, lectoraten nemen het op binnen hun onderzoeksprogramma's en er worden samenwerkingsverbanden met het werkveld gezocht en gevonden. En al die aandacht gaat gepaard met schrijven en publiceren: op wetenschappelijk niveau, op ervaringsniveau, op websites, in de (dagblad)pers, in vaktijdschriften en boeken. En daar lag nog een behoefte, namelijk het verzamelen en voor het voetlicht brengen van literatuur over armoede.
Hoe zit deze literatuurgids in elkaar?
(Meer) lezen over armoede en daarmee je kennis verdiepen, dat is het hoofdthema van deze gids. Onder de tab 'Lezen' vind je een zevental deelonderwerpen (plaats daarvoor je cursor op het kleine driehoekje) te weten:
Ook zijn er indringende documentaires verschenen, die je kunt terugkijken bij de tab 'Kijken' en kun je diverse podcasts over armoede beluisteren bij de tab 'Luisteren'. Omdat er ook veel te lezen is op de websites van organisaties worden ook zij in de schijnwerper gezet, specifiek daar waar zij armoede als onderwerp hebben. En is er aandacht voor projecten en tools.
Aanvullingen?
Graag! Heb je iets gelezen of gepubliceerd over armoede en wil je het hier onder de aandacht brengen, kijk dan verder bij de tab Contact.
In het leeratelier armoede werken partners van de Werkplaats Sociaal Domein samen met ervaringsdeskundigen in verschillende projecten aan een perspectief voor mensen in armoede. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de Zorgalliantie.