Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Armoede: lezen - luisteren - kijken: Onderzoekspublicaties

Recente selectie uit de HBO Kennisbank

Wil je bovenstaande titels graag lezen? Ga dan naar de HBO Kennisbank en vul armoede in.

Uit het moeras


In samenwerking met de RUG is het Dagblad van het Noorden een verhalenproject gestart: Uit het moeras. Het sluit aan bij het onderzoek van Sanne Visser over generatie-armoede en laat families aan het woord uit de Veenkoloniën.


Lees hier verder over het project.

Lees hier de verhalen.

Onderzoek Sanne Visser (RUG) over generatiearmoede


Sanne Visser, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen doet sinds april 2018 onderzoek naar armoede bij meerdere generaties in de Veenkoloniën. Er blijkt nog onvoldoende kennis van de mechanismen die specifiek een rol spelen bij generatiearmoede. Wetenschappers weten wel hoe generaties (kinderen, ouders en grootouders) armoede los van elkaar beleven, maar ze weten nog weinig over de generaties in samenhang. Door meer inzicht te krijgen in de beleving van generaties en de gesprekken binnen families over laag inkomen, werk en studie wordt meer duidelijk over de overdracht van armoede.


Lees hier meer over het onderzoek naar generatiearmoede.

Klik hier voor een interview met onderzoeker Sanne Visser.

Lees hier alle onderzoeken van Sanne Visser over intergenerationele armoede in Noord-Nederland.

Selectie uit de HAN Repository