Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Armoede: lezen - luisteren - kijken: Luisteren

In opbouw ....

Bij dit onderdeel willen we zoveel mogelijk podcasts gaan verzamelen over armoede. Dat kan zijn over projecten, over ervaringsverhalen, etc. Deze pagina staat nu nog in de kinderschoenen maar we hopen binnenkort veel meer aanvullingen te geven. Mocht je in de tussentijd al suggesties hebben: dat zou echt fijn zijn! Laat het weten (bij 'contact' zie je hoe je ons kunt bereiken).

Podcastserie Hoe je armoede doorbreekt

Podcast Universiteit van Nederland

Radio-uitzending Spraakmakers over Generatiearmoede

Op 10 juni 2021 zond NPORadio1 een interview uit over generatiearmoede. Hier gaat het over:

Het is ook in Nederland niet vanzelfsprekend dat je van dubbeltje een kwartje wordt. Zeker niet in krimpgebieden, zoals de oude veenkoloniën in Groningen en Drenthe. Dat moet anders, vindt Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in de provincie Drenthe. Ook schuift Sanne Visser aan, zij doet aan de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek naar armoede die van generatie op generatie wordt overgedragen.

Klik op de afbeelding om de uitzending te luisteren.

Voorgelezen artikel over bestaansonzekerheid (Volkskrant 26-06-2021)

Podcast SIBA - signaleren, bespreekbaar maken en aanpakken van armoede

Podcast Schuldig

Een jaar na de bekroonde Human-televisieserie Schuldig, die het nodige stof deed opwaaien, maken regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould de balans op in een podcast van zes afleveringen. Hoe gaat het nu met alle hoofdpersonen? Kan de onvergetelijke dierenwinkelier Dennis zijn hoofd boven water houden? Redt de Vogelbuurt zich wel zonder ‘godfather’ Paul? Bivakkeert het gezin van Ramona en Ron nog steeds op een zolderkamertje? Daarnaast zoomen de makers uit en duiken ze dieper in de materie. In hoeverre is er in ons land iets veranderd in het denken over schulden; in de politiek, de hulpverlening, het beleid? Wat houdt ons gevangen in dit geldverslindende systeem en hoe ziet de toekomst eruit?

Klik op de afbeelding en beluister één of alle afleveringen...