E-books: Vaktherapie

Studieboeken Vaktherapie

De onderstaande door de studiecentra aangeboden e-books staan op de lijsten met verplichte en aanbevolen leermiddelen.
Dit betekent echter niet dat alle studieboeken als e-book worden aangeboden. Dit heeft vooral financiele redenen. Deze zijn ook de oorzaak van de beperking dat de e-books meestal maar door een beperkt aantal gebruikers tegelijkertijd kunnen worden bekeken.

E-books Vaktherapie

Beeldende therapie

​​Adriaansen, M., & Caris, J. (2011). Elementaire sociale vaardigheden (3e druk). Houten: Bohn Stafleu van Loghum.
Bekijk dit boek online

Bakker, E., & Van Buuren, H. (2014). Onderzoek in de gezondheidszorg (2e druk). Groningen: Noordhoff.
N.B. Derde druk uit 2019 ook online beschikbaar.

Groen, M. (2020). Reflecteren: De basis: Op weg naar bewust en bekwaam handelen (4e druk). Groningen: Noordhoff.
N.B. Derde druk uit 2015 ook online beschikbaar.

Hinz, L. D. (2020). Expressive therapies continuum: A framework for using art in therapy (2nd edition). New York: Routledge.
Bekijk dit boek online

Hulshof, M. (2016). Leren interviewen (7e druk). Groningen: Noordhoff.
Bekijk dit boek online

​Prins, P. J. M., & Braet, C. (Reds.). (2014). Handboek klinische ontwikkelingspsychologie (2e geheel herziene druk). Houten: Bohn Stafleu van Loghum.
Bekijk dit boek online

Smeijsters, H. (2008). Handboek creatieve therapie (3e herziene druk). Bussum: Coutinho.
Bekijk dit boek online

Van der Molen, H. T., Simon, E., & Van Lankveld, J. (Reds.). (2015). Klinische psychologie: Theorieën en psychopathologie (3e druk). Groningen: Noordhoff.
Bekijk dit boek online

Werkgroep APA. (2018). De APA-richtlijnen uitgelegd: Een praktische handleiding voor het hoger onderwijs (2e editie). Utrecht: SURF.

Dramatherapie

Bakker, E., & Van Buuren, H. (2014). Onderzoek in de gezondheidszorg (2e druk). Groningen: Noordhoff.

N.B. Derde druk uit 2015 ook online beschikbaar.

Hulshof, M. (2016). Leren interviewen (7e druk). Groningen: Noordhoff.
Bekijk dit boek online

Leigh, L., Gersch, I., Dix, A., & Haythorne, D. (Eds.). (2012). Dramatherapy with children, young people and schools: Enabling creativity, sociability, communication and learning. London: Routledge.
Bekijk dit boek online

Van der Molen, H. T., Simon, E., & Van Lankveld, J. (Reds.). (2015). Klinische psychologie: Theorieën en psychopathologie (3e druk). Groningen: Noordhoff.
Bekijk dit boek online

Vane, S. (2012). Werken met drama (6e druk). Den Haag: Boom Lemma.
Bekijk dit boek online

Werkgroep APA. (2018). De APA-richtlijnen uitgelegd: Een praktische handleiding voor het hoger onderwijs (2e editie). Utrecht: SURF.
Bekijk dit boek online

​Muziektherapie

Bekijk dit boek online

Baker, F., & Wigram, T. (2005). Songwriting: Methods, techniques and clinical applications for music therapy clinicians, educators and students. London: Jessica Kingsley.

N.B. Derde druk uit 2019 ook online beschikbaar.

Baxter, H. T., Berghofer, J. A., MacEwan, L., Nelson, J., Peters, K., & Roberts, P. (2007). The individualized music therapy assessment profile: IMTAP. London: Jessica Kingsley.
Bekijk dit boek online

Behrend, D., & Jellema, M. (2015). Muzisch-agogische methodiek: Muzisch intervenïeren in het sociaal werk (6e herziene druk). Bussum: Coutinho.
Bekijk dit boek online

Federatie Vaktherapeutische Beroepen. (2016). Beroepscode voor de Vaktherapeutische Beroepen. Utrecht: Auteur.
Bekijk dit bestand online

N.B. Derde druk uit 2015 ook online beschikbaar.

Grocke, D., & Wigram, T. (2007). Receptive methods in music therapy: Techniques and clinical applications for music therapy clinicians, educators and students. London: Jessica Kingsley.
Bekijk dit boek online

Hulshof, M. (2016). Leren interviewen (7e druk). Groningen: Noordhoff.
Bekijk dit boek online

Kirkland, K. (Ed.). (2013). International dictionary of music therapy. London: Routledge.
Bekijk dit boek online

Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie. (2016). Beroepscompetentieprofiel Muziektherapeut. Utrecht: Auteur.
Bekijk dit bestand online

​Prins, P. J. M., & Braet, C. (Reds.). (2014). Handboek klinische ontwikkelingspsychologie (2e geheel herziene druk). Houten: Bohn Stafleu van Loghum.
Bekijk dit boek online

Rubio Repáraz, L., Ardjosemito-Jethoe, S., & Rijk, K. (Reds.). (2017). Diversiteit in de samenleving: Concepten, voorbeelden uit de praktijk en methoden voor de hbo-professional. Assen: Koninklijke Van Gorcum.
Bekijk dit boek online

Smeijsters, H. (Red.). (2006). Handboek muziektherapie: Evidence based practice voor de behandeling van psychische stoornissen, problemen en beperkingen. Houten: Bohn Stafleu van Loghum.
Bekijk dit boek online

Thaut, M. H., & Hoemberg, V. (Eds.). (2014). Handbook of neurologic music therapy. Oxford: Oxford University Press.
Bekijk dit boek online

Verhagen, P. (2018). Kwaliteit met beleid: Basisboek voor het sociale domein (3e herziene druk). Bussum: Coutinho.

​Psychomotorische therapie

Bakker, E., & Van Buuren, H. (2019). Onderzoek in de gezondheidszorg (3e druk). Groningen: Noordhoff.
Bekijk dit boek online
N.B. Tweede druk uit 2014 ook online beschikbaar.

Geenen, M. J. (2017). Reflecteren: Leren van je ervaringen als professional (2e herziene druk). Bussum: Coutinho.

Bekijk dit boek online

Van der Molen, H. T., Simon, E., & Van Lankveld, J. (Reds.). (2015). Klinische psychologie: Theorieën en psychopathologie (3e druk). Groningen: Noordhoff.
Bekijk dit boek online

Werkgroep APA. (2018). De APA-richtlijnen uitgelegd: Een praktische handleiding voor het hoger onderwijs (2e editie). Utrecht: SURF.

Laatste aanvulling: 18 februari 2020