Op je boekenlijst staan veelgebruikte en aanbevolen leermiddelen.
Het Studiecentrum heeft deze leermiddelen ook aangeschaft. Deze zijn gratis te gebruiken.
Let op: Boeken zijn niet gegarandeerd beschikbaar. Bij e-books geldt een maximum aantal gelijktijdige gebruikers. Hierdoor is een e-book soms bezet. Technisch kan er ook iets misgaan.
Problemen met digitale toegang? Stuur een mail naar Digitaal Studiecentrum.
[Laatst bijgewerkt: 23-7-2024]
Propedeuse:
Adriaansen, M., & Caris, J. (2020). Elementaire sociale vaardigheden (4e druk). Bohn Stafleu van Loghum.
Baauw, M., Leibbrandt, A., Scholten, H., Schoofs, G., & Verweij, M. (2020). Het diëtistisch consult : vaardigheidstraining op www.hetdietistischconsult.nl (6e druk). Boom.
Blommestein, I. van, Eijndhoven, A. van, Mil, J. van, Lansbergen, T., & Wijk, F. van. (2008). Kook ook : het meest complete basiskookboek met productinformatie, alle basistechnieken en meer dan 1400 recepten (8e geheel herziene druk). Inmerc. [Fysiek boek Studiecentrum]
Burgt, M. van der, & Mechelen-Gevers, E. J. van. (2008). Preventie en gezondheidsbevordering door paramedici. Bohn Stafleu van Loghum. [Link defect doorgegeven]
Catsberg, C. M. E., & Kempen-van Dommelen, G. J. M. (2008). Levensmiddelenleer (6e druk). HB Uitgevers. [Fysiek boek Studiecentrum]
Dijk, R. (2022). Veilig voedsel : microbiologische principes, chemische en fysische factoren (4e druk). Boom uitgevers. [Fysiek boek Studiecentrum]
Eden, J. G. van, Gerritsen, W. J., & Zedde, A. van de. (2009). Receptenleer : processen en technieken (6e, herziene druk ed.). HB Uitgevers. [Fysiek boek Studiecentrum]
Kruizenga, H., & Wierdsma, N. (2020). Zakboek dietetiek. VU University Press. [Fysiek boek Studiecentrum]
Verhoeven, N. (2022). Wat is onderzoek? : praktijkboek voor methoden en technieken (7e druk). Boom uitgevers.
Waugh, A., Grant, A. W., Tibbits, R., & Sherlock, C. (2021). Ross en Wilson anatomie & fysiologie in gezondheid en ziekte (13e druk). Elsevier.
Whitney, E. & Rolfes, S.R. (2021). Understanding Nutrition (16e druk). Cengage Learning.
Zimbardo, P. G., Johnson, R., McCann, V., Boudestein, C., Moons, A., & Bouman, G. (2022). Psychologie : een inleiding (8e herziene editie). Pearson. [Fysiek boek Studiecentrum]
Zwanenburg, G., Scholte, H. & Driessen, H. (2021). Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde voor het HO. 3e druk. Noordhoff Uitgevers BV.
Hoofdfase:
Bijl, B. van der. (2012). Hulpboek medische kennis : veelvoorkomende lichamelijke stoornissen (1e druk). ThiemeMeulenhoff. [Fysiek boek Studiecentrum]
Brug, J., Van Assema, P., Kremers, S. & Lechner, L. (2022). Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering: een planmatige aanpak. (10e geheel herziene druk) Koninklijke Van Gorcum.
Grit, R., & Gerritsma, M. (2019). Competent adviseren: Professioneel aan het werk! (4e druk). Noordhoff.
Have, H. ten, Beijer, S., Delsink, P., Doornink, N., Lieshout, R. van, & Vogel, J. (2022). Handboek voeding bij kanker (3e geheel herziene druk). De Tijdstroom uitgeverij. [Fysiek boek Studiecentrum]
Silverman, J., Kurtz, S., Draper, J., & Timmerman, A. (2022). Vaardig communiceren in de gezondheidszorg: Een evidence-based benadering (3e herziene druk). Boom.
Baauw, M., Leibbrandt, A., Scholten, H., Schoofs, G., & Verweij, M. (2020). Het diëtistisch consult (6e druk). Boom.
Fischer, T., & Julsing, M. (2015). Onderzoeksvaardigheden (2e druk). Noordhoff.
Stegeman, N. (2014). Zakboek voeding. Noordhoff. [Fysiek boek Studiecentrum]
Stegeman, N., Gilbert-Peek, W. A., & Franken, A. (2021). Voeding bij gezondheid en ziekte : handboek voor de gezondheidszorg (8e druk). Noordhoff Uitgevers. [Fysiek boek Studiecentrum]
Van der Burgt, M., & Van Mechelen-Gevers, E. J. (2008). Preventie en gezondheidsbevordering door paramedici. Bohn Stafleu van Loghum.
Voeding & Dementie: Gezondheid en genieten in 1. [Besteld]
Voedingskennis.nl
Voedingskennis.nl is de vervanger van het Informatorium voor Voeding en Diëtetiek. Onderstaande supplementen zijn hier ook in te vinden naast de supplementen vanaf 2021.
Inhoud supplementen Informatorium:
Nr. 106 (december 2020)
1. Voeding en ADHD en autismespectrumstoornissen (ASS)
2. Voeding en de huid
3. Ondervoeding bij ouderen
4. Overgewicht en obesitas bij kinderen
Nr. 105 (augustus 2020)
1. Intermitterend vasten
2. Medische aspecten van (ischemische) hartziekten
3. Levensmiddelenwetgeving
4. Voedselallergie en niet-allergische voedselovergevoeligheid bij kinderen
5. Water
1. Vitamines - algemeen
2. Vitaminebehoefte en -inname
3. Chylothorax en het MCT-dieet
4. Voeding bij de ziekte van Huntington
5. Schildklieraandoeningen
1. Dieet bij chronische nierschade
2. Voeding bij mensen met een verstandelijke beperking
3. Enterale voeding
4. Klinische voeding
5. Parenterale voeding
1. Mensen met het downsyndroom
2. Coeliakie bij kinderen
3. Duurzame voeding
4. Dieetadviezen bij gebruik van MAO-remmers
5. Probiotica