Skip to Main Content

Inspiratiegids HAN Centre for Creativity: Denkkracht

Boeken over Denkkracht

Heb of wil jij een creatieve carrière, pak dit boek er dan is bij! Met praktische tips leer jij hoe je jouw creatieve potentieel kunt ontwikkelen. 

Er zijn meer dan 40 miljoen mensen die een creatieve carrière hebben. Misschien werk je zelf binnen een creatieve sector, of misschien zou je dit graag willen. In dat geval kan dit boek je wel eens aanspreken. Je leert middels een concreet programma hoe je jouw creatieve potentieel kan ontwikkelen. Je kunt bij implementatie van de praktische tips een creatief proces op gang brengen en jouw creatieve zelf ontdekken. Zo leer je over onderzoek naar energie en wat het met kunst te maken heeft, concrete tips over timemanagement, hoe je je kan ontdoen van het excuus dat je creatieve output blokkeert, enz.  

 

Praktische adviezen voor het optimaliseren van je denkvermogen, het nemen van beslissingen en het oplossen van problemen. 

Lateral thinking is een klassiek werk over het verbeteren van creativiteit, geschreven door de wereldberoemde schrijver en filosoof Edward de Bono. De Bono is een leidende autoriteit op het gebied van creatief denken en het aanleren van denken als een vaardigheid.  
Op scholen wordt ons geleerd om problemen direct aan te pakken, dit is wat Edward de Bono 'verticaal denken' noemt. Deze manier van denken werkt goed in eenvoudige situaties, maar niemand weet meer hoe we verder moeten als deze aanpak faalt. Lateraal denken heeft alles te maken met het vrijmaken van je fantasie. Door een reeks technieken, in groepen of alleen werkend, laat Edward de Bono zien hoe je de geest op nieuwe en spannende manieren kunt stimuleren. Dit boek leert je om problemen vanuit verschillende hoeken te bekijken, waardoor je met oplossingen komt die zowel ingenieus als effectief zijn. De Bono zet praktische adviezen uiteen voor het optimaliseren van je denkvermogen en het nemen van beslissingen. Na het lezen van dit boek zal je productiever te werk gaan en een geduchte denker zijn. 

 

Video's over Denkkracht

Artikelen over Denkkracht