Skip to Main Content

Inspiratiegids HAN Centre for Creativity: Doekracht

Boeken over Doekracht

Heb of wil jij een creatieve carrière, pak dit boek er dan is bij! Met praktische tips leer jij hoe je jouw creatieve potentieel kunt ontwikkelen. 

Er zijn meer dan 40 miljoen mensen die een creatieve carrière hebben. Misschien werk je zelf binnen een creatieve sector, of misschien zou je dit graag willen. In dat geval kan dit boek je wel eens aanspreken. Je leert middels een concreet programma hoe je jouw creatieve potentieel kan ontwikkelen. Je kunt bij implementatie van de praktische tips een creatief proces op gang brengen en jouw creatieve zelf ontdekken. Zo leer je over onderzoek naar energie en wat het met kunst te maken heeft, concrete tips over timemanagement, hoe je je kan ontdoen van het excuus dat je creatieve output blokkeert, enz.

 

Leren tekenen als middel om tot zelfontplooiing en reflectie te komen, dit boek kan je daarbij helpen.

In dit boek leer je niet alleen de technische vaardigheden die nodig zijn om te tekenen, maar je leert ook manieren om je persoonlijke ontwikkeling op het gebied van creativiteit te ontplooien. Heather Williams, de schrijfster van dit boek, neemt je stapsgewijs mee in haar ervaring rondom creativiteit. Het boek begint met een persoonlijk verhaal over hoe ze in haar jeugd niet werd aangemoedigd om creatief te zijn en in haar volwassen leven pas leerde hoe ze haar creatieve impulsen kon terugwinnen. Het boek is verdeeld in drie onderdelen: Potloden en Perceptie (observeren en tekenen wat er in de fysieke wereld wordt gezien); Kleurpotloden en bewustzijn (het interieurlandschap tekenen); en Inkt en Intuïtie (puttend uit iemands intuïtieve wijsheid).  

 

Video's over Doekracht

Artikelen over Doekracht