Skip to Main Content

Inspiratiegids HAN Centre for Creativity: Spelen

Inleiding Spelen

Het is misschien wel de essentie van creativiteit: spelen, een speelse houding. We zoeken in ons bestaan steeds naar "speelruimte', naar mogelijkheden om de wereld naar onze hand te kunnen zetten, invloed en regie te hebben. Spelen helpt daarbij.

Maar wat is dat eigenlijk, spelen, en waarom is het belangrijk voor ons? In dit deel van de inspiratiegids gaan we daar dieper op in, in documentaires, TED-Talks, Boeken, artikelen en wellicht nog veel meer.

We geven de grondlegger van ons begrip over spelen, Leonard Huizinga, met zijn "Homo Ludens" apart aandacht in een speciaal daarvoor gereserveerde Box.

Boeken over spelen

Video's over spelen

Artikelen over spelen

Aangepast op 20 april 20222 door Pieter van Leeuwen

Boeken over spelen

In Kairos houdt Hermsen een hartstochtelijk pleidooi voor een meer bevlogen tijd. We kennen Chronos als de lineaire, meetbare tijd, maar we zijn Kairos als de god van 'het geschikte ogenblik' vergeten. Hermsen verbindt Kairos aan begrippen als enthousiasme, inspiratie, empathie en bezieling. Hermsens essays over filosofie, kunst en onderwijs ontvouwen nieuwe manieren van hoopvol denken, die ons kunnen inspireren om daadwerkelijke veranderingen op gang te brengen. 
 

 

Video's over spelen

Artikelen over Spelen